Theaterdocent

theaterdocentBinnen het vak vind ik het belangrijk met een onderzoekende houding de les te beginnen zo hoop ik samen met de leerlingen ontdekkingen te doen binnen het vak theater. Persoonlijk contact vind ik hierin het allerbelangrijkste, samen onderzoeken. Door te luisteren en interesse te tonen richting de leerlingen ontstaan verhalen, voorstelling of inspirerende lessen.
Ik werk vanuit de fantasie van kinderen. Samen ontdekken we in de les de wereld van prinsessen (en prinsen), clowns, vogels, olifanten alles is mogelijk binnen het theater!
Als theatermaakster gebruik ik alledaagse thema’s. Doormiddel van humor en fantasie hoop ik mensen te wijze op de kleine dingen uit het dagelijkse leven.

Theaterdocent op diverse Basisscholen

Gedurende de opleiding op de HKU werden wij uitgedaagd om naar het buitenland te gaan en daar verder te leren over je vakgebied. Ik ben naar Curaçao geweest. Daar heb ik lesgeven op onder andere Het Klein College. Het Klein College is een particuliere basisschool op Curaçao hier heb ik lesgegeven aan groep 1 tot en met 8. Daarnaast heb ik lesgegeven op de Prinses Margrietschool in Koraalspecht dit is een openbare basisschool in een achterstandswijk.

Momenteel werk ik op basisschool T ‘Palet in de schilderwijswijk in Den haag. Basisschool T ‘Palet is een excellente basisschool. Op T ‘Palet volgen ze het Leerkansenprofieltraject. Dat maakt dat de kinderen tijdens schooltijd kunstvakken krijgen.

Theaterdocent op Curaçao

  • curacao 01.jpg
  • curacao 02.jpg
  • curacao 03.jpg


Theaterdocent bij verschillende gezelschappen

Momenteel ben ik freelance inzetbaar als theaterdocent voor Theater Artemis en het NTJong. In mijn laatste jaar heb ik bij beide theatergezelschappen stage gelopen.

Theaterdocent bij Artemis

  • bij theater artemis 01.jpg

 

Theaterdocent bij Jeugdtheaterschool Aan de Slinger

Al een wat langere tijd ben ik verbonden aan Jeugdtheaterschool Aan de Slinger. Hier heb ik diverse leeftijdsgroepen theaterles gegeven en momenteel ben ik met productieklas 1 een voorstelling aan het maken. De leerlingen in productieklas 1 zijn 12 t/m 14 jaar en hebben al aardig wat ervaring binnen het theater. Dit maakt dat ik op niveau met deze leerlingen kan werken.

Theaterdocent bij theater Aan de Slinger

  • jeugdtheaterschool aan de Slinger 01.jpg
  • jeugdtheaterschool aan de Slinger 02.jpg